Over ons
Internationale en nationale organisaties
Het beheer van het net in al haar facetten (operaties, technische integriteit, personeel, financiën, militair en niet-militair gebruik) is toevertrouwd aan een internationaal organisme, het Central Europe Pipeline System Programme Office (CEPSPO), dat aangestuurd wordt door een CEPS Programme Board en dat geïntegreerd is in NSPO/NSPA (NATO Support and Procurement Organisation & Agency). Naast de vijf gastlanden waarover het netwerk zich uitstrekt, maken de Verenigde Staten als militaire gebruiker ("user nation") nog deel uit van het CEPS Programme. Canada en Groot-Brittannië hebben zich teruggetrokken uit het systeem.
De operationele uitbating (inbreng, opslag, transport, verdeling en kwaliteitscontrole van bulk brandstoffen t.v.v. het cliënteel) en onderhoud van het net worden onder leiding van het centraal agentschap, dat hoofdzakelijk instaat voor de centralisatie van de transportaanvragen en de coördinatie van alle productbewegingen, uitgevoerd door een aantal "nationale organisaties", verspreid over de gastlanden van het CEPS. Bovenop de uitbating en het onderhoud is deze "nationale organisatie" ook verantwoordelijk voor de commerciële, administratieve en juridische aspecten waaronder het afsluiten van contracten et derden en het opstellen van commerciële procedures.
Nederland vertrouwde de uitvoering van de CEPS-taken op haar grondgebied toe aan de “Defensie Pijpleidingen Organisatie” (DPO). In Frankrijk is dit de "Service National des Oléoducs Interalliés” (SNOI) met één divisie tewerkgesteld door TRAPIL en in Duitsland de “Fernleitungs-Betriebsgesellschaft” (FBG).
De Belgian Pipeline Organisation (BPO) is de Belgische "nationale organisatie"; ze is in juni 2006 ontstaan uit de fusie van de 4de Belgische NATO-Pijpleidingen Divisie en het ANPL-NAPL (Nationaal Agentschap Pijpleidingen ).
Tengevolge van een Belgisch-Luxemburgs samenwerkingsakkoord staat BPO ook in voor de CEPS-zone op het grondgebied van het Groothertogdom Luxemburg.